Egyszerű fogás, gyorsan elkészül, de nagyon finom!
A tejszín íze tökéletesen harmonizál a gombáéval. Készíthetjük csiperkével – ahogyan én most -, de ha a piacon találsz esetleg rókagombát, az még jobb választás lehet. Aki nem szereti a csirkemellet, sertéscombból is készítheti.
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 60 dkg csiperke gomba
- 1 db vöröshagyma
- 5 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk szárított kakukkfű
- só-, bors ízlés szerint
- 1,5 – 2 dl tejszín
- 2 ek liszt
- 50 dkg spagetti, vagy más egyéb tészta
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra aprítjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal és a kakukkfűvel. A zúzott fokhagymát is belekeverjük. Körülbelül 15 perc után hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Kevés vizet adunk hozzá (a gomba is fog levet engedni), majd lefedve készre pároljuk, hogy a hús és a gomba is megpuhuljon. A tejszínt kikeverjük a liszttel és a forró raguból pár kanállal hozzákeverünk, majd besűrítjük vele az ételt. Rövid idő alatt összeforraljuk.
Spagettivel vagy más egyéb tésztával, akár rizzsel is tálalhatjuk.