Egy szupergyors fokhagymás, tejszínes csirkeragu sajttal sütve a tetején.
Egyszerű de nagyszerű ebéd lehet. Ezzel a gyors recepttel biztos, hogy sikert aratsz.
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg csirkemell filé
- 50 dkg fusilli tészta
- 1 pohár (175 g) tejföl
- 20 dkg trappista sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 dl cukrozatlan habtejszín vagy főzőtejszín
- 4-5 ek olaj
- só-, bors ízlés szerint
- 1 ek sült csirke fűszerkeverék
- 1 ek liszt
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon pirítani kezdjük. Fűszerezzük sóval, borssal, illetve sült csirke fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, kissé lepirítjuk és utána felöntjük a tejszínnel. Körülbelül 20 perc alatt készre főzzük.
A tésztát az előírásnak megfelelően kifőzzük és a húsos raguval összekeverjük. Egy kiolajozott tepsibe vagy hőálló tálba szedjük. A tetejét tejföllel megkenjük és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.