Egy laktató és nagyon ízletes ebéd vagy vacsora, ráadásul 20 perc alatt összedobható!
Bármilyen más tésztával, például spagettivel vagy pennével is nagyon finom.
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 80 dkg gnocchi
- 5 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 20 dkg bacon
- 3 dl tejszín
- 1 dl tej
- 15 dkg reszelt trappista vagy gouda sajt
- 5 dkg parmezán
- só, -bors ízlés szerint
- 1 tk étkezési keményítő
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 cs friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A gnocchit az előírásnak megfelelően megfőzzük. A bacont kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a vajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát. Majd a bacont is hozzáadjuk és ropogósra pirítjuk.
Egy keveset tegyünk félre belőle a díszítéshez. A többi baconhoz adjuk a zúzott fokhagymát és pár percig pirítjuk. Ezután felöntjük a tejszínnel és az étkezési keményítővel kikevert tejjel. A reszelt sajtokat is belekeverjük. Összeforraljuk, ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. Az így elkészült szószhoz keverjük a gnocchit. Tányérokra adagoljuk, a tetejüket megszórjuk a ropogós bacon szalonnával. Ha van a kertben, akkor szedünk egy kevés friss petrezselymet és megszórjuk az ételt vele.