Csirkemellből egy nagyon ízletes, szaftos főétel.
A tejfölös szósz, a különböző hagymák és a kápia paprika feldobja a szárazabb csirkemellet is. Telitalálat lehet egy munka utáni délután, hiszen nem tart sokáig összedobni.
Hozzávalók: (4 főre)
- 80 dkg csirkemellfilé
- 1 db vöröshagyma
- 3 szál újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db kápia paprika
- só,-bors ízlés szerint
- 1 kk Erős Pista paprikakrém (ízlés szerint elhagyható)
- 1 tk Piros Arany paprikakrém
- 1 ek liszt
- 1 pohár (175 g) tejföl
- 3-4 ek olaj
Elkészítés:
Az olajon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk. Fehéredésig pirítjuk. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Körülbelül 2 dl vizet adunk hozzá és fedő alatt, takarék lángon pároljuk. Ez idő alatt az újhagymákat felkarikázzuk, a kápia paprikát kockára vágjuk. Félidőnél a húshoz adjuk a csípős paprika krémmel és a Piros Arannyal együtt. Ha elfőné a levét, akkor még egy kevés vizet adunk hozzá. Amikor a hozzávalók megpuhultak, akkor a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk a ragut. Ilyenkor már csak egyet forralunk rajta és már tálalhatjuk is.
Kukoricás rizzsel kínáltam, de tésztával is finom.