Skip to content

Tejbegríz

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

 

Az egyszerű és olcsó tejbegríz (tejbedara) az egyik leggyorsabb és legfinomabb édességünk.
Nem ér kinevetni, hogy ilyesmit is kiposztolok! 🙂  De az elmúlt évek alatt sikerült tökélyre fejlesztenem ezt az ételt. Pici korától fogva, sokszor készítettem a mindig elégedetlen fiamnak. Neki az otthoni változat nem volt finom, csak az, amit régen az óvodában evett és a hoteles, svédasztalos változat. 🙂
Feladta a leckét nekem, de talán most elmondhatom, hogy végre elégedett lett az otthoni változattal is. Így készítem már hosszú évek óta. Remélem van olyan, akinek tudtam segíteni vele!

 

@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu Hozzávalók 4 főre: 1 l tej 9-10 ek búzadara kb. 5 ek kristálycukor ( Ízlés szerint lehet több is ) 2 cs. vaníliás cukor 2 ek margarin vagy vaj 1 kk só 4 ek nutella 1 doboz málna #fyp #foryou #gasztronómia #sylviagasztroangyal #gasztroblogger #egyszerurecept #tejbegriz #nutella #finomság #receptvideó ♬ marketing – TimTaj

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

  • 1 l tej
  • 9-10 ek búzadara
  • kb. 5 ek kristálycukor ( Ízlés szerint lehet több is )
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek margarin vagy vaj
  • 1 kk só

 

 

 

 

Elkészítés:

A tejet egy fazékba öntjük, elkeverjük benne a búzadarát, a cukrot és a vaníliás cukrot. Beledobjuk a vajat is. Folyamatos keverés mellett, közepes lángon besűrítjük a tejbegrízt.
Aki lágyabban, folyósabban szereti, adjon hozzá még egy kevés tejet! Azt jó tudni azért, hogy hűlés közben is sűrűsödni fog még.
Az elkészült grízt tányérokba vagy tálkákba szedjük. Meghintjük cukorral és kakaóval vagy fahéjjal. De lekvárral, gyümölcsökkel is ízesíthetjük, így is nagyon finom!

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük