A kicsit unalmasnak tűnő csirkemell a szójaszósztól és a fűszerektől egy izgalmas, keleties jellegű fogás lesz.
Ráadásul együtt sütjük meg a zöldségekkel, így más köret nem is szükséges hozzá.
Nekem az egyik kedvencem, szeretem ezt az ízvilágot.
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- só-, bors ízlés szerint
- 2 dl szójaszósz
- 4 cl víz
- 4 ek méz
- 1 tk fokhagymapor
- 1 púpozott ek kukoricakeményítő
- 40 dkg cukkini
- 40 dkg (4 db) sárgarépa
- 2-3 dkg szezámmag
- 20 dkg (1 db) piros kaliforniai paprika
- 2 ek olivaolaj
Elkészítés:
A kiklopfolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk.
Elkészítjük az ízletes pácot. Ehhez egy lábasba tesszük a hozzávalókat: a szójaszószt, a vizet. Hozzáadjuk a mézet, fokhagymaport, és a kukoricakeményítőt. Egy kézi habverővel folyamatos keverés mellett pár perc alatt besűrítjük, összeforraljuk.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és a közepére fektetjük a szójaszósszal meglocsolt hússzeleteket. A tetejüket is meglocsoljuk még a maradék szósszal. Köré helyezzük a tetszőlegesen felaprított zöldségeket. Én a répát julienre (ejtsd: zsülienre) vágtam, a paprikát szintén vékony szeletekre, a cukkinit félkarikákra. A zöldségeket meghintjük egy kevés sóval, borssal és meglocsoljuk olivaolajjal.
200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor a húst felszeleteljük. A szenzációs szósszal még meglocsolva, egy kevés pirított szezámmaggal megszórva a zöldségekkel együtt tálaljuk. Én egy kevés rizst is készítettem mellé, de csak a zöldségekkel is kiváló fogás.