Skip to content

Szederkrém leves

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Igazi nyári finomság! De, ha télen vágysz egy isteni gyümölcslevesre és unod már a meggylevest, akkor fagyasztott szederből is készíthető, úgy is finom. Aki fogyókúrázik, az is büntetlenül eheti, ha méz helyett például nyírfacukrot használ. Ez egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető gyümölcsleves, és még a főzőlapot sem kell bekapcsolnod hozzá :).


Hozzávalók (4 főre):

  • 50 dkg szeder
  • 2 pohár (2×125 g) natúr krémes joghurt (pl. Actívia)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 5 ek méz
  • kb. 5 dl víz



Elkészítés:


A szedret megmossuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. A gyümölcsöt leturmixoljuk. Aki nem szereti az apró magokat, akkor érdemes turmixolás után egy szűrőn átpasszírozni, és ezután a mag nélküli masszát ízesítjük. Hozzáadjuk a joghurtokat, a mézet, a fahéjat és annyi vizet, hogy  az állaga ne legyen túl folyékony. (Kb. 5 dl). Aki édesebben szereti, adjon több mézet, esetleg barnacukrot hozzá! Jól átkeverjük, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára. A félretett szederrel díszítve tálaljuk, valamint egy kanál joghurtot is csorgathatunk a tetejére. Akinek ez még nem lenne elég :), az tegyen hozzá egy kanál vanília fagyit, vagy díszítse egy kis habtejszínnel a tetejét.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük