Igazi nyári finomság! De, ha télen vágysz egy isteni gyümölcslevesre és unod már a meggylevest, akkor fagyasztott szederből is készíthető, úgy is finom. Aki fogyókúrázik, az is büntetlenül eheti, ha méz helyett például nyírfacukrot használ. Ez egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető gyümölcsleves, és még a főzőlapot sem kell bekapcsolnod hozzá :).
Hozzávalók (4 főre):
- 50 dkg szeder
- 2 pohár (2×125 g) natúr krémes joghurt (pl. Actívia)
- 1 tk őrölt fahéj
- 5 ek méz
- kb. 5 dl víz
Elkészítés:
A szedret megmossuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. A gyümölcsöt leturmixoljuk. Aki nem szereti az apró magokat, akkor érdemes turmixolás után egy szűrőn átpasszírozni, és ezután a mag nélküli masszát ízesítjük. Hozzáadjuk a joghurtokat, a mézet, a fahéjat és annyi vizet, hogy az állaga ne legyen túl folyékony. (Kb. 5 dl). Aki édesebben szereti, adjon több mézet, esetleg barnacukrot hozzá! Jól átkeverjük, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára. A félretett szederrel díszítve tálaljuk, valamint egy kanál joghurtot is csorgathatunk a tetejére. Akinek ez még nem lenne elég :), az tegyen hozzá egy kanál vanília fagyit, vagy díszítse egy kis habtejszínnel a tetejét.