Skip to content

Szecsuáni csirkés tészta

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Ezt a szecsuáni csirkés tésztát egy alap receptnek ajánlom azoknak, akik kedvelik a kínai tésztás ételeket. Bebizonyítom, hogy otthon is egyszerűen elkészíthető. Kedvünk szerint variálhatjuk: a tészta készülhet csak zöldségekkel vagy csak hússal. Tehetünk hozzá falafül gombát, bambuszrügyet vagy egy kis chilipaprikát, hogy jó csípős legyen. Isteni finom minden variációban!

Hozzávalók 4 főre:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg gomba
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • só,-bors ízlés szerint
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 dl ketchup
  • 1 ek curry por
  • kb 1 dl olaj
  • 50 dkg metélt tészta

 

 

 

Elkészítés:

A húst és a répákat vékony csíkokra vágjuk. A pórét karikára, a paradicsomot apró kockára, a gombát szeletekre vágjuk. Egy wokban, forró olajban a csirkemellet fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket is. (Sárga és fehérrépákat, póréhagymát, néhány karika zöldpaprikát, gombát, és a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, curry porral és zúzott fokhagymával. Hozzáadjuk a szójaszószt és a ketchupot, majd alaposan elkeverjük. Addig főzzük a ragut, ameddig a hús és a zöldségek puhák nem lesznek.
Közben az előírásnak megfelelően a metélt tésztát kifőzzük. A raguval elkeverjük a tésztát és friss, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk a tetejét.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük