Ezt a szecsuáni csirkés tésztát egy alap receptnek ajánlom azoknak, akik kedvelik a kínai tésztás ételeket. Bebizonyítom, hogy otthon is egyszerűen elkészíthető. Kedvünk szerint variálhatjuk: a tészta készülhet csak zöldségekkel vagy csak hússal. Tehetünk hozzá falafül gombát, bambuszrügyet vagy egy kis chilipaprikát, hogy jó csípős legyen. Isteni finom minden variációban!
Hozzávalók 4 főre:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg gomba
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db póréhagyma
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 cs petrezselyemzöld
- só,-bors ízlés szerint
- 1 dl szójaszósz
- 2 dl ketchup
- 1 ek curry por
- kb 1 dl olaj
- 50 dkg metélt tészta
Elkészítés:
A húst és a répákat vékony csíkokra vágjuk. A pórét karikára, a paradicsomot apró kockára, a gombát szeletekre vágjuk. Egy wokban, forró olajban a csirkemellet fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket is. (Sárga és fehérrépákat, póréhagymát, néhány karika zöldpaprikát, gombát, és a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, curry porral és zúzott fokhagymával. Hozzáadjuk a szójaszószt és a ketchupot, majd alaposan elkeverjük. Addig főzzük a ragut, ameddig a hús és a zöldségek puhák nem lesznek.
Közben az előírásnak megfelelően a metélt tésztát kifőzzük. A raguval elkeverjük a tésztát és friss, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk a tetejét.