A tejszínes mártás minden tésztának nagyon jól áll, így bármivel is kombinálod, a siker nem marad el, biztos lehetsz benne, hogy finom fogást készítesz!
Ezt a ragut most a névnapomra kísérleteztem ki, a barátnőimet vártam éppen ebédre. Szarvasgombás ízben gondolkodtam, mivel tudtam, hogy így különlegeset alkothatok: viszont gyorsan, de nem hétköznapi étel született.
A barátnőim tesztelték, repetáztak is, ugye ez többet jelent minden dicséretnél 🙂
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg tagliatelle (olasz metélt) tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 szál újhagyma
- 20 dkg füstölt főtt tarja
- 50 dkg gomba (tetszés szerinti)
- 2 tk szarvasgomba krém
- 2 tk szarvasgomba olaj
- 2 ek erdei gomba krémleves por
- 4 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- só-, bors ízlés szerint
- 2 ek olivaolaj
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk kakukkfű
- 3-4 ek reszelt parmezánsajt
Elkészítés:
A tésztát az előírásnak megfelelően kifőzzük. Ezután elkészítjük a szószt: kevés olivaolajon pár perc alatt megpirítjuk a felcsíkozott sonkát, aztán a felaprított hagymát is hozzáadjuk. Ezután a szeletekre vágott gomba következik és hagyjuk megpirulni kb. 5-10 percig. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel, végül felöntjük tejszínnel és tejföllel. Néhány percig összefőzzük és belekeverjük a két kanál erdei gomba krémlevest. (Ha szükséges – nem elég sűrű a szószunk -, akkor egy evőkanál étkezési keményítővel még sűríthetjük.) A végén a szószt „megkoronázzuk” a szarvasgomba krémmel és olajjal. (De tényleg csak a végén adjuk hozzá a szarvasgombás ízesítőket, nehogy elpárologjanak a zamatos összetevők!) Akkor lesz kész, ha felforrt, vagyis „még egyet rottyan” :). Tálalás előtt az apróra vágott újhagymával és parmezánnal megszórjuk és tagliatelle tésztával kínáljuk.