A hétvégék egyik megkerülhetetlen szereplője a rántott hús, ez tény! 🙂
Sokak számára a rántott hús automatikusan karajból készülhet, mások pedig éppen nem nagyon szeretik, mert túl száraz húsnak tartják. Viszont, ha valamivel megtöltjük, akkor ez a veszély nem fenyeget :). A sajttól finom, lágy és szaftos lesz. Ennél a receptnél külön jelentősége van az igazi parmezán semmihez sem hasonlítható zamatának és természetesen a különleges szarvasgomba krémnek is. Tésztákat készítettem már szarvasgomba ízesítéssel: Szarvasgombás tarjás tejszínes tagliatelle, Szarvasgombás gnocchi
Gondoltam finom lehet hús töltelékeként is. Érdemes kipróbálni, mert egy teljesen új ízvilágba kalauzol el minket. Én imádom, az egyik kedvencem!
Íme:
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg karaj (4 szelet)
- 15 dkg trappista sajt
- 5 dkg parmezán sajt
- 4 tk szarvasgomba krém
- só-, bors ízlés szerint
- 20 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 3-4 db tojás
- kb. 4-5 dl olaj
Elkészítés:
A karaj szeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A kiterített hússzeletek egyik felére teszünk egy vastagabb szelet trappista sajtot. A sajtot megkenjük a szarvasgomba krémmel, majd megszórjuk a durvára reszelt parmezán sajttal is:
Ezek után a hús másik felét ráhajtjuk, és a széleket hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. A szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ezután forró olajban kisütjük a húsokat.
Hasábburgonyával és párolt kukoricával tálaltam.