Egy fantasztikus fogás és egy óra alatt el is készül! Ráadásul külön köret sem kell hozzá.
Egyben sütjük az egészet és az ízek is így még jobban összeérnek. Karajból vagy tarjából is készíthető, aki a csirkemellet nem preferálja.
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 8 szelet csirkemell
- kb. 70 dkg burgonya
- 2 db vöröshagyma
- 50 dkg gomba
- só, -bors ízlés szerint
- 3 db paradicsom
- 20 dkg trappista sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- kb. 70 g majonéz
- 4 ek olaj
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát nagyon vékony karikákra vágjuk. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk. borsozzuk ízlés szerint. A vöröshagymát félkarikákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük és puhára pároljuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A felszeletelt burgonyából nyolc kis kupacot teszünk a tepsibe. Mindegyik tetejére helyezünk egy szelet csirkemellet. A hús tetejére pedig elosztjuk a korábban megpárolt gombát és két szelet paradicsomot is teszünk a tetejére. Végül a reszelt sajtot elkeverjük a majonézzel és a zúzott fokhagymával. Mindegyik rakott hús tetejére teszünk belőle. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.