Skip to content

Sült zöldségek

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

A sült zöldségekkel készült étel kitűnő választás lehet egészséges köretként húsokhoz, ráadásul a zöldségeket magunk is variálhatjuk, csak a képzeletünk szabhat határt.

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg gomba
  • 1 db padlizsán
  • 1-1-1 sárga-piros-zöld kaliforniai paprika
  • fél csomag újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, ételízesítő ízlés szerint
  • kb. 3 ek olivaolaj

Elkészítés:

Egy tűzálló edényt kikenünk kevés olivaolajjal. Előkészítjük a zöldségeket. A padlizsánt szeleteljük, enyhén besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A hagymát karikára vágjuk, a fokhagymát szeleteljük. A gombát szintén szeletekre vágjuk. A paprikákat kimagozzuk és tetszőlegesen feldaraboljuk. A zöldségeket a sütőedénybe helyezzük, megszórjuk a fokhagyma szeletekkel, meglocsoljuk a maradék olivaolajjal és fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel. 200 fokra előmelegített sütőbe téve 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és szűrőlapáttal megforgatjuk a zöldségeket. Visszatesszük a sütőbe és további 15 perc alatt puhára sütjük. (Akkor jó, ha a zöldségek kicsit kezdenek megpirulni.)

A sült zöldségeket én köretként szoktam tálalni, de vegetáriánus fogásként is tálalhatjuk, akkor ropogós kenyeret, bagettet adjunk mellé.

 

 

Tipp: sok más zöldséggel is készíthető, szoktam még édeskömény gumót, szárzellert, répát, cukkinit, és koktél paradicsomot is felhasználni. Talán legközelebb éppen ezekből készítek egy újabb variációt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük