Az iskolákban klasszikus menza étel a paradicsomleves, amit általában betűtésztával készítettek.
A most bemutatott paradicsomleves köszönőviszonyban sincs a menzással. 🙂 A leves különlegessége, hogy pirított zöldség adja meg az alapját. Az íze ettől extrább, intenzívebb. Egy igazi ínyencség, ami után mind a tíz ujját megnyalja mindenki.
@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu Hozzávalók 4 főre: 1,5 kg paradicsom 3 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma só-, bors ízlés szerint 1 tk bazsalikom 1 tk chili 10 dkg paradicsompüré 5 ek olívaolaj 1,5 l húsleves alaplé 1 tk cukor Tálaláshoz: mozzarella golyó pirítós #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #egyszerurecept #gasztronómia #paradicsom #olaszkonyha #olasz #recept #receptvideó #gasztroblogger #gasztroblog ♬ DANCE MONKEY(REMIX) – 音源
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 1,5 kg paradicsom
- 3 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, -bors ízlés szerint
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk chili
- 1 tk cukor
- 10 dkg paradicsompüré
- 5 ek olívaolaj
- 1,5 l húsleves alaplé
tálaláshoz:
- 1 cs mozzarella golyó
- pirítós
Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomóval összezúzzuk, majd elkeverjük az olivaolajjal. A paradicsomokat és a vöröshagymát félbevágjuk. A vágott felükkel felfelé sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A paradicsomokat és a hagymát megkenjük az olajos keverékkel. 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 50 percig sütjük.
A húslevest felmelegítjük, hozzáadjuk a sült zöldségeket. Néhány percig összefőzzük, a paradicsompürét is hozzákeverjük. Ezután hozzáadjuk a fűszereket: a sót, borsot, bazsalikomot, chilit és a cukrot is. A tűzről félrehúzzuk és az egészet összeturmixoljuk. Jöhet a tálalás: mozzarella golyókkal és pirítóssal kínáltam a levest.