Hús nélküli étrendhez önmagában is kitűnő.
Számomra ez a sült cékla grill vagy sült húsok mellé kedvelt köret. Ráadásul nagyon ízletes vitaminbomba!
Hozzávalók: (4 főre)
- 4 db cékla
- 7 ek olivaolaj
- 2 ek méz
- 0,5 citrom leve
- só,-bors ízlés szerint
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk kakukkfű
Elkészítés:
A céklát megpucoljuk és megmossuk. A méretétől függően négy részre, illetve gerezdekre vágjuk. A céklát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A további hozzávalókat: az olivaolajat, citromlevet, mézet, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet egy edénybe összekeverjük. Ezután a fűszerezett olajat a céklák tetejére kanalazzuk.
180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve, körülbelül egy óra alatt készre sütjük.
Ellenőrizzük, hogy puha-e! Fólia nélkül kicsit megpiríthatjuk a tetejét. Kiváló köret lehet bármilyen sültek mellé.