Skip to content

Steak burgonya

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A steak burgonya egy remek köret, amit grill ételek, húsok mellé készítem a leggyakrabban, és nem csak olcsó, de viszonylag könnyen és gyorsan el is készíthető.

Hozzávalók 4 főre:

  • kb. 1,5 kg burgonya
  • só-, bors-, bazsalikom ízlés szerint
  • kb. 4 ek olivaolaj

 

 

 

Elkészítés:

A burgonyát jó alaposan megmossuk egyenként, ha szükséges, egy kefével súroljuk át őket. Ezután héjában, enyhén sós vízben sós vízben feltesszük főni. Amikor megpuhult (körülbelül 40 perc főzés után), leöntjük róla a vizet. A megfőtt burgonyákat héjastól felcikkezzük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezzük.

Sózzuk, borsozzuk, kevés szárított bazsalikommal megszórjuk, és az olivaolajjal meglocsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 30-40 perc alatt megsütjük. Akár mártogatóssal, vagy tejföllel is kínálhatjuk a steak burgonyát, de mindenképpen frissen, forrón tálaljuk!

Tipp: aki szereti a pikánsabb ízeket, az kísérletezhet kedvére, alkalomadtán magos, dijoni mustárt és kevés oregánót is szoktam használni a fűszerezésnél. Így is érdemes kipróbálni!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük