Ha laktató, mégis könnyed fogásra vágysz, ez a tészta a tökéletes választás. Ráadásul hamar el is készül. A tejszín a spenót és a parmezán teszi igazán ízletessé ezt az ételt. Mindenki imádni fogja, még az is, aki egyébként irtózik a spenóttól vagy a vele készült ételektől.
@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #egyszerűrecept #receptvideo #csirkemell #pasta #tésztarecept ♬ nhạc nền – MUSIC DJ DANCE 88
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 70 dkg csirkemell filé
- kb. 4 ek olaj
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 15 dkg bébispenót
- 5 dkg parmezán
- só, -bors ízlés szerint
- 2 ek étkezési keményítő
- 40 dkg spagetti
Elkészítés:
A spagettit az előírásnak megfelelően megfőzzük és a főzővízéből elteszünk egy keveset. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet. Fehéredésig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A tejet és a tejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel és az ételhez adjuk. Amikor a hús megpuhult, a szószhoz keverjük a spenótot is. Pár percig együtt főzzük, amíg a spenót összeesik és a szósz szépen besűrűsödik. Amikor a ragu elkészült hozzákeverjük a spagettit és a reszelt parmezánt. Ha szükséges, akkor a félretett tészta főzővizéből is adunk hozzá egy keveset. Parmezánnal megszórva tálaljuk az ételt.