Nagyon ízletes fogás, ráadásul gyorsan elkészül. A spenótos ételekhez a tejszín és a fokhagyma passzol a legjobban, így ebben a receptben is jelen vannak. A kedvenc tésztáddal tálalhatod!
Hozzávalók: ( 4 főre )
- 60 dkg csirkemellfilé
- 4 ek olaj
- 2,5 dl húsleves alaplé
- 3 dl tej
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tubus ( 100g ) natur krémsajt
- 5 dkg parmezán
- 15 dkg bébispenót
- só, -bors ízlés szerint
- 2 ek étkezési keményítő
- 40 dkg fusilli tészta
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük és a főzővízéből elteszünk körülbelül 1 dl-t. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Fontos, hogy a húst csak akkor tegyük a serpenyőbe, amikor az olaj forró. Ekkor a húson képződő kéreg megakadályozza, hogy sütés közben „levet eresszen” a hús és kiszáradjon. Pár percig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítjük ízlés szerint. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd a húslevessel felöntjük. A tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a krémsajttal együtt az ételhez adjuk. Megvárjuk ameddig a sajt elolvad. Amikor a hús megpuhult, a szószba keverjük a spenótot is. Pár percig együtt főzzük, amíg a spenót összeesik és a szósz szépen besűrűsödik. Amikor a ragu elkészült, belekeverjük a kifőtt tésztát és a parmezánt. Ha szükséges, akkor a félretett tészta főzővizéből is adunk hozzá egy keveset. Tálaláskor még egy kis parmezán jót tesz neki.