Egy nagyon finom kekszalapú, sütés nélküli túrótortát készítettem. A túró mellett a sós karamell különleges íze uralkodik a sütiben.
@szilviamalmos Fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal Weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #receptvideo #sutemeny #soskaramell #turos #torta #recept ♬ Funk It Up – Official Sound Studio
Hozzávalók: ( 24 cm-es tortaformához )
A torta alaphoz:
- 25 dkg háztartási keksz
- 2 ek porcukor
- 15 dkg vaj
A túró réteghez:
- 50 dkg túró
- 3 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 10 dkg porcukor
- 3 ek mogyoróvaj
A csoki réteghez:
- 20 dkg tejcsokoládé
- egy kevés olaj
- A karamell réteghez:
- 1 adag karamellszósz
További hozzávalók:
- 10 dkg mogyoró vagy diákcsemege
Elkészítés:
A kekszet megdaráljuk vagy már eleve daráltat veszünk. A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a darált keksszel és a porcukorral. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a kekszet belesimítjuk. Hűtőbe tesszük, ameddig a krémeket elkészítjük. Először is elkészítjük a túrókrémet. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A túrót elkeverjük a porcukorral, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. Elfelezzük, az egyik részt a keksz alapra kenjük. A másik felébe belekeverjük a mogyoróvajat. Ezt félretesszük. A tejcsokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A túrórétegre csorgatjuk az olvasztott csokoládét, de egy keveset hagyjunk belőle a torta tetejére! Most következik a mogyoróvajas túrókrém. Ezután elkészítjük a karamellszószt. Amikor langyosra hűlt, folytatjuk a rétegezést. A karamellszószt a túrókrémre csorgatjuk. Aprított mogyoróval megszórjuk, végül a maradék csokival díszítjük a torta tetejét. Néhány órára, vagy akár egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.