Skip to content

Sörtésztában sült csirkemell falatok

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Érdemes néha változtatni a megszokott recepteken. A sörtésztás bundában nem fogtok csalódni!
Tényleg nagyon finom.

 

Hozzávalók:  ( 4 főre )

  • 80 dkg csirkemell filé
  • kb. 17 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl világos, jó minőségű sör
  • 1 kk sütőpor
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • olaj a sütéshez

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet kisebb darabokra vágjuk és leitatjuk róluk a nedvességet. A bundához a lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót és a borsot, a sütőport és a sört is. A masszát csomómentesre keverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a masszához forgatjuk.
A csirkemell darabokat kissé megsózzuk, majd megforgatjuk a sörtésztában. Az olajat felhevítjük és pirosra sütjük a húst benne. Papírtörlőre kiszedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla. Frissen tálaljuk. Rizst és tartármártást kínáltam mellé.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük