Érdemes néha változtatni a megszokott recepteken. A sörtésztás bundában nem fogtok csalódni!
Tényleg nagyon finom.
Hozzávalók: ( 4 főre )
- 80 dkg csirkemell filé
- kb. 17 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 dl világos, jó minőségű sör
- 1 kk sütőpor
- 1 kk só
- 1 kk bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet kisebb darabokra vágjuk és leitatjuk róluk a nedvességet. A bundához a lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót és a borsot, a sütőport és a sört is. A masszát csomómentesre keverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a masszához forgatjuk.
A csirkemell darabokat kissé megsózzuk, majd megforgatjuk a sörtésztában. Az olajat felhevítjük és pirosra sütjük a húst benne. Papírtörlőre kiszedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla. Frissen tálaljuk. Rizst és tartármártást kínáltam mellé.