Skip to content

Sorrentói csirke olasz paradicsomos fusilli tésztával és parmezános zöldspárgával

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A sokak által ismert Buddy Valastro, egy amerikai, ámbár olasz származású cukrász, ő a Tortakirály! Szakácsként sem utolsó, sőt… 🙂 
Egyik nagy kedvencem, szuper receptjei vannak. Jöjjön egy kedvenc csirkés, tésztás, nagyon paradicsomos, parmezános főétel. Kicsit időigényes, mert többféle dolgot kell elkészíteni hozzá, de megéri a fáradtságot, mert egy nem mindennapi fogást tálalhatunk fel.


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 db (40 dkg) padlizsán
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olivaolaj
  • 10 dkg pármai sonka
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 cs friss bazsalikom
  • só-, bors ízlés szerint
 
Panírhoz:
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg liszt
  • 2 ek szárított petrezselyemzöld
  • 1 tk fokhagymasó
  • 2 ek reszelt parmezánsajt
  • 2 tojás

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet szeleteljük és kissé kiklopfoljuk. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, és jó sok zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Egy zárható edénybe tesszük a hússzeleteket, az olivaolajat ráöntve minimum 1-2 órát a hűtőben pihentetjük. Ez idő alatt a padlizsán héját eltávolítjuk és kb. 1 cm széles karikákra vágjuk. A nálunk megszokott panírozástól eltérően a zsemlemorzsához keverjük a szárított petrezselymet, a fokhagymasót és a reszelt parmezánt. Ettől lesz igazán különleges és legfőképpen „olaszos”. Ezután a padlizsán szeleteket enyhén sózzuk és bepanírozzuk: liszt, tojás és a fűszerezett zsemlemorzsa. A padlizsánokat forró olajban kisütjük, oldalanként kb. 5-5 percig. A csirkemell szeleteket is elővesszük a hűtőből és grillrácson vagy grill serpenyőben félig elősütjük. Közben elkészítjük az olasz paradicsomos tésztát. (A paradicsomos raguból 2-3 evőkanálnyit félreteszünk az étel tetejére.)
Összeállítjuk az ételünket: egy nagyobb sütőedénybe, jénaiba tesszük a tésztát, bőségesen megszórjuk reszelt parmezánnal. A csirkemell szeleteket ráfektetjük, majd néhány szelet pármai sonkával befedjük. Erre jönnek a rántott, ízletes padlizsán karikák. A félretett paradicsom szósszal meglocsoljuk és még egy kis reszelt parmezánnal. A friss bazsalikomot durvára vágjuk, és az étel tetejére szórjuk, majd az egészet befedjük a mozzarella szeletekkel (karikákkal). 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Mivel már a tésztával együtt sül a husi, sőt a padlizsánnal is, már nem is kéne plusz köret hozzá! De a sült zöldspárga hozzá, még teljesebbé teszi az összhatást! Mennyei! 🙂

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük