Ha unod már a megszokott burgonyás köreteket, akkor ezt érdemes megsütnöd és kipróbálnod! Nagyon ízletes és bármilyen sült vagy rántott husihoz ajánlom figyelmetekbe.
Hozzávalók 4 főre:
- 1,5 kg burgonya
- 2 db vöröshagyma
- 6 ek olivaolaj
- 1 ek mustár
- 2 ek balzsamecet
- 6 ek sör
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk és héjastól, sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük. Ezután meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. A hagymát is megtisztítjuk majd félkarikákra felszeleteljük. A burgonyát és a hagymát egy tepsibe rendezzük el. Elkészítjük az öntetet: az olivaolajat, a mustárt, a balzsamecetet és a sört összekeverjük, majd ráöntjük a tepsiben lévő zöldségekre. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük, 15-20 percig, majd 200 fokon még 15 perc alatt, hogy kicsit megpiruljon.