Egy igen egyszerű, de mégis nagyon ötletes, szemet gyönyörködtető, gusztusos és ízletes reggeli vagy vacsora.
Természetesen itt is csak a képzeleted szabhat határt. Ez egy alap recept, tetszőleges felvágottal, illetve zöldségekkel, vagy más ízvilágú sajttal is variálhatod.
Hozzávalók 4-5 főre:
- 2 db zsúrkenyér (kb. 0,5 kg)
- 4 tojás
- 3 db paradicsom
- 20 dkg trappista sajt
- 30 dkg sonka
- 10 dkg vaj
- kb. 1 dl tej
- só-, bors ízlés szerint
- 0,5 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Először is a kenyeret felszeleteljük és vékonyan mindegyiket megkenjük a vajjal. Egy köralakú sütőformát (pl. pite) vajazzunk ki és a kép szerint helyezzük bele a kenyérszeleteket. A körbe rakott kenyérszeletek közé mindenhová tegyünk egy szelet sonkát és egy szelet paradicsomot:
A tojásokat verjük fel és keverjük el a tejjel. Ízesítsük sóval, borssal. Majd ezt a tojásos keveréket óvatosan csorgassuk rá egyenletesen a sütőformában lévő kenyerekre. A sajtot reszeljük le és szórjuk meg a „torta” tetejét:
Ezután 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Fontos, hogy a kenyerek ropogósak legyenek! Én friss petrezselyemzölddel megszórtam tálalás előtt.