Ez egy nagyon ízletes, és gyors étel. Valóban 20 perc alatt készen van! Ameddig a tésztavíz forr, addig a sonkát és a gombát fel lehet szeletelni. Ezután pedig már mehet is minden a serpenyőbe, amit csak fűszerezni kell és összeforralni.
Egy fárasztó nap után ez az étel tuti befutó lehet.
Hozzávalók: ( 4 főre )
- 40 dkg fusilli tészta
- 30 dkg gépsonka
- 40 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 400 ml passzírozott paradicsom (Passata )
- 1 doboz (340 g ) konzerv kukorica
- só, -bors ízlés szerint
- 2 ek ketcup
- 4 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk majoranna
- 1 tk oregáno
- 20 dkg trappista sajt vagy parmezán ízlés szerint
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megdinszteljük és a csíkokra vágott sonkát is hozzáadjuk. Néhány percig pirítjuk együtt, ezután a szeletekre vágott gombát is belekeverjük. Amikor a gomba megpuhult és a levét is elfőtte, felöntjük a passzírozott paradicsommal. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával és oregánóval. A zúzott fokhagymát és a ketcupot is a raguhoz adjuk. Végül a lecsepegtetett kukoricát is belekeverjük. Már csak pár perc alatt összerottyantjuk és készen is vagyunk.
A tésztát enyhén sós, lobogó vízben, az előírásnak megfelelően megfőzzük.
A ragut összekeverjük a fusilli tésztával és sajttal megszórva tálaljuk.