Skip to content

Sonka-gomba-kukoricás fusilli tészta: ( SONGOKU tészta )

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

 

 

 

Ez egy nagyon ízletes, és gyors étel. Valóban 20 perc alatt készen van! Ameddig a tésztavíz forr, addig a sonkát és a gombát fel lehet szeletelni. Ezután pedig  már mehet is minden a serpenyőbe,  amit  csak fűszerezni kell és összeforralni.
Egy fárasztó nap után ez az étel tuti befutó lehet.

 

Hozzávalók: ( 4 főre )

  • 40 dkg fusilli tészta
  • 30 dkg gépsonka
  • 40 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 400 ml passzírozott paradicsom  (Passata )
  • 1 doboz (340 g ) konzerv kukorica
  • só, -bors ízlés szerint
  • 2 ek ketcup
  • 4 ek olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk oregáno
  • 20 dkg trappista sajt vagy parmezán ízlés szerint

 

 

 

 

 

Elkészítés:

 

Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megdinszteljük és a csíkokra vágott sonkát is hozzáadjuk. Néhány percig pirítjuk együtt, ezután a szeletekre vágott gombát is belekeverjük. Amikor a gomba megpuhult és a levét is elfőtte, felöntjük a passzírozott paradicsommal. Ízesítjük sóval, borssal, majorannával és oregánóval. A zúzott fokhagymát és a ketcupot is a raguhoz adjuk. Végül a lecsepegtetett kukoricát is belekeverjük. Már csak pár perc alatt  összerottyantjuk és készen is vagyunk.
A tésztát enyhén sós, lobogó vízben, az előírásnak megfelelően megfőzzük.
A ragut összekeverjük a fusilli tésztával és sajttal megszórva tálaljuk.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük