Ennél egyszerűbb leves nem sok létezik, ráadásul nagyon finom! Selymes a tejszíntől, tartalmas és melegít, mégsem nehéz étel.
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1.5 l zöldségleves alaplé
- 1 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- só-, bors ízlés szerint
- 1 cs snidling
Elkészítés:
A vajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát. A megtisztított, kockára vágott burgonyát hozzáadjuk, majd felöntjük a zöldséglevessel és puhára főzzük. A tűzről levéve összeturmixoljuk. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. A tűzre visszahelyezzük, majd a tejet és a tejszínt is beleöntjük és egyet rottyantunk rajta. Apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk. Pirított kenyérkockákat kínálunk hozzá.