Hétvégén szeretem a ráérős, bőséges reggeliket! 🙂
Itt a zöldségek és a tojás egy finom szósszal társul:
majonézes alapú, amit a fokhagyma és a worchester szósz igazán különlegessé varázsol!
Hozzávalók 4 főre:
A szendvicshez:
- 5 dkg teavaj
- 4 szelet toast kenyér
- 4 szelet sajt (toast)
- 8 szelet bacon
- 4 db tojás
- 4 szál újhagyma
- 15 dkg gomba
- 1 ek napraforgó olaj
- só, bors
- (tálaláshoz ízlés szerint paradicsom, paprika, uborka)
A szószhoz:
- 160 g majonéz
- 1 ek mustár
- 2 ek tejföl
- 1 ek worcestershire-szósz
- 1 gerezd fokhagyma (préselt)
- 1 kk négyszínű bors (durvára darált)
Elkészítés:
A felszeletelt gombát megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A baconcsíkokat egy serpenyőben kevés olajon kis lángon kiolvasztjuk, szintén félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, rádobjuk a kenyérszeleteket pirulni. Ha az egyik oldal megpirult, átfordítjuk, mindegyikre helyezünk egy-egy szelet sajtot, és olvadni hagyjuk, míg a kenyerek másik oldala is elkészül.
Egy másik serpenyőben kevés olajat hevítünk, beleütjük a tojásokat, tükörtojást készítünk.
A szószhoz minden hozzávalót jól összekeverünk (nem árt néhány órával előbb elkészíteni és hűtőben hagyni, hogy az ízek összeérjenek).
Minden szelet sajtos kenyérre teszünk 2-2 szelet sült bacont, 1 tükörtojást, párolt gombát és bőségesen megszórjuk a karikára vágott újhagymával. A végén a szósszal meglocsolva friss zöldségekkel tálaljuk.