Hozzávalók 4 főre:
- 70 dkg sárgarépa
- 30 dkg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek vaj
- só-, bors-, cukor ízlés szerint
- 1,2 liter zöldségleves
- 2 dl narancslé
- 1 dl tejszín
- 2-3 szál újhagyma
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgarépát szeleteljük karikára. A burgonyát, tisztítás után vágjuk kis kockára. A vajat felhevítjük és megpirítjuk a hagymát rajta. Majd hozzáadjuk a burgonyát, sárgarépát és a zúzott fokhagymát. Ízesítjük ízlés szerint kevés cukorral, sóval, borssal. A zöldséglevest keverjük össze a narancslével és adjuk a vajon megpirított zöldségekhez. Forraljuk össze fedő alatt kb. 30 percig. Ha minden megpuhult, botmixer segítségével pürésítjük a levest, és a tejszínt is hozzákeverjük. A levest tálkákba szedjük és kevés tejszínnel meglocsolva, karikára vágott újhagymával tálaljuk.