Ez egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető egytálétel. Sajtos, tejszínes és tejfölös öntettel készül.
Nagyon ízletes finomság.
Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg szarvacska tészta
- 20 dkg bacon
- 50 dkg brokkoli
- 15 dkg mozzarella
- 5 dkg parmezán
- 10 dkg trappista sajt
- 1 pohár (175 g) tejföl
- 1,5 dl főzőtejszín
- só-, bors ízlés szerint
- 2-3 ek olaj
- 2 ek liszt
- 3 ek vaj
- 3 dl tej
Elkészítés:
A tésztát az előírásnak megfelelően al dentere (roppanósra) főzzük és egy kiolajozott, hőálló edénybe szedjük.
A bacont szeleteljük, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolit, és pár percig együtt pároljuk. Ezután a tészta tetejére szedjük és elkeverjük.
Elkészítjük a mártást. A sajtokat lereszeljük. A tejet felmelegítjük. Egy edénybe tesszük a vajat, megolvasztjuk, és kis lángon hozzákeverjük a lisztet. Miután kicsit megpirult, a tejet folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk.
Amikor a mártás kissé besűrűsödött, félrehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a tejszínt, és a tejfölt. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint. Végül a lereszelt sajtokat (egy keveset hagyjunk a tetejére) is belekeverjük. Ezzel az isteni krémes, sajtos, tejszínes mártással meglocsoljuk a tésztát. A tetejét megszórjuk a félretett reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.