Skip to content

Sajtos- gombás- tojásos tortilla

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Egyszerű mégis különleges reggeli vagy vacsora.
Omlett és párolt gomba, tortillába csomagolva.

 

Hozzávalók:  ( 2 főre )

  • 4 db tojás
  • kb. 0,5 dl olaj
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 db tortilla
  • só, – bors ízlés szerint
  • 10 dkg trappista sajt

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított gombát szeletekre vágjuk és egy kevés olajon megpároljuk. Egy másik serpenyőben körülbelül három evőkanál olajon a sóval ízesített, felvert két tojást sütni kezdjük. Omlettet készítünk, nem kevergetjük, hagyjuk, hogy a tojás alja egészben megsüljön. Ezután egy tortillát ráhelyezünk, kicsit rányomkodjuk és egy lapát segítségével megfordítjuk. Picit megsütjük a tortilla lapot is. A tojás tetejére halmozzuk a párolt gomba felét. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. A két szélét behajtjuk a lepénynek, kicsit összenyomkodjuk. A másik adagot is így elkészítjük. Felszeletelve, friss zöldségekkel tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük