Egyszerű mégis különleges reggeli vagy vacsora.
Omlett és párolt gomba, tortillába csomagolva.
Hozzávalók: ( 2 főre )
- 4 db tojás
- kb. 0,5 dl olaj
- 50 dkg csiperke gomba
- 2 db tortilla
- só, – bors ízlés szerint
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A megtisztított gombát szeletekre vágjuk és egy kevés olajon megpároljuk. Egy másik serpenyőben körülbelül három evőkanál olajon a sóval ízesített, felvert két tojást sütni kezdjük. Omlettet készítünk, nem kevergetjük, hagyjuk, hogy a tojás alja egészben megsüljön. Ezután egy tortillát ráhelyezünk, kicsit rányomkodjuk és egy lapát segítségével megfordítjuk. Picit megsütjük a tortilla lapot is. A tojás tetejére halmozzuk a párolt gomba felét. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. A két szélét behajtjuk a lepénynek, kicsit összenyomkodjuk. A másik adagot is így elkészítjük. Felszeletelve, friss zöldségekkel tálaljuk.