Nagyon szeretjük a hidegtálakat, salátákat, főleg nyáron a nagy melegben.
A Kaszinó tojás is nagy kedvencünk, de ezt a sajtkrémes változatot is szívesen készítem.
Bármilyen friss saláta mellé kitűnő választás. Nálunk most Majonézes kapros füstölt sajtos kukorica saláta és Csabai töltött karaj mellé készült.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db főtt tojás
- 5 dkg natúr krémsajt
- 1 ek majonéz
- 1 kk mustár
- 1 szál újhagyma
- fél csokor friss petrezselyemzöld
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat óvatosan kiszedjük és egy tálba tesszük. Villával összetörjük. Az újhagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, majd a sárgájához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a krémsajtot, a majonézt, és a mustárt is. Ezután alaposan kikeverjük a krémet. Ezt a sajtkrémes tojásos tölteléket, két kiskanál segítségével visszatöltjük a tojásfehérjékbe. Petrezselyemzölddel megszórva, jól behűtve tálaljuk.