Szerintem ez egy csodálatos ünnepi étel.
Természetesen csirkemellből vagy más húsból is készíthető, és ami lényeges, nyáron mindenképpen friss őszibarackból.
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg pulykamell filé
- 1 doboz (460 g) őszibarack konzerv, vagy kb. 6 db szép, érett őszibarack
- só-, bors ízlés szerint
- kb. 4 ek olivaolaj
- 1 tk őrölt rozmaring
- 1-2 ág friss rozmaring
- 1 db lilahagyma
- 5 ek méz
- 4 ek almaecet
- 1 tk dijoni mustár
Elkészítés:
A megtisztított őszibarackot kimagozzuk és felkockázzuk. A pulykamell szeleteket enyhén klopfoljuk és sóval, borssal fűszerezzük. Közepes lángon, fedő alatt, kevés vizet hozzáadva az olivaolajon mindkét oldalát megsütjük. Ugyanebben a serpenyőben az olajhoz adjuk a kockára vágott lilahagymát. Kicsit megfonnyasztjuk, majd a szintén kockázott őszibarackot is beletesszük. Meglocsoljuk az almaecettel és a mézzel, ízesítjük a rozmaringgal és a mustárral. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az őszibarackot puhára főzzük, majd a hússzeleteket is visszarakjuk a serpenyőbe. Az ízletes, fűszeres szafttal meglocsoljuk a húsokat és jól összemelegítjük.
Sokféle köretet el tudok képzelni hozzá: hasábburgonyát, burgonyafánkot, krokettet, vagy akár jázminrizst is.
Egyre jobb ételek ,főleg gyümölcsökkel.