Tökéletes hétvégi, illetve ünnepi fogás!
A vörösboros kacsaragu ízgazdagsága valami fantasztikus.
Hozzávalók 4 főre:
- 2 db kacsacomb
- 2 db vöröshagyma
- só-, bors ízlés szerint
- 2,5 dl csirkehúsleves alaplé
A raguhoz:
- 1 ek kacsazsír
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl vörösbor
- 6 ek paradicsompüré
- 3 ek ketchup
- 1 doboz (400 g) darabolt paradicsom
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 4 ág friss rozmaring
- 50 dkg tagliatelle tészta (spenótos)
- parmezán ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított kacsacombokat egy tepsibe tesszük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az alaplevet aláöntjük. A hagymát cikkekre vágjuk és köré dobáljuk. 160 fokra előmelegített sütőben 2 órán át sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és a húsát szálakra bontva letépkedjük, majd félrerakjuk.
A raguhoz a vöröshagymát finomra vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt a kacsazsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és pár percig pirítjuk, majd felöntjük a vörösborral. A darabolt paradicsomot és a ketcupot is belekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal.
Körülbelül 15 percig pároljuk a ragut, majd a felaprított rozmaringot is beleszórjuk. Néhány perc múlva hozzáadjuk a széttépkedett kacsahúst és újabb 10 perc alatt készre főzzük.
A tésztát ál dentére (haraphatóra, tehát nem túl puhára) főzzük, majd a kész raguval összekeverjük.
Parmezánforgáccsal megszórjuk és már tálalhatjuk is.