Ki ne szeretné az olyan sült krumplit, ami kívül ropogós, aranybarna, belül pedig krémes, nem száraz?
Ráadásul nagyon ízletes és pofonegyszerű elkeszíteni. Variálhatjuk az elkészítését, olaj helyett használhatunk hozzá zsírt vagy vajat. A fűszerezését is érdemes néha változtatni: Remekül passzol hozzá a zsálya, rozmaring, majoranna vagy az oregánó. Én most egy bolgár fűszerrel, a Csubricával fűszereztem, nagyon finom lett így.
Hozzávalók: (4 főre)
- 1-1,5 kg burgonya
- 6-7 ek olivaolaj
- só,-bors ízlés szerint
- Csubrica ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. Sós vízben körülbelül 7-8 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük és néhány percig hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a burgonyát. Olivaolajjal meglocsoljuk. Ízesítjük ízlés szerint, sóval, borssal és a Csubricával. 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 1 óra alatt aranybarnára sütjük. Időnként keverjük át és frissen tálaljuk!
mi az a csubrica?
Írtam a receptben,hogy a Csubrica egy bolgár fűszer.