Az elengedhetetlen hozzávalók: sok-sok ropogósra sült bacon szalonna, friss, roppanós jégsaláta és rukkola és a paradicsom. Lágy krémes a majonéz, mit akarhatunk még??
Ez a szendvics egy finom komplett vacsorának is beillik, dobjátok össze még ma! 🙂
Hozzávalók 2 főre:
- 2 db császárzsemle
- jégsaláta
- 2 db paradicsom
- 6 szelet bacon
- majonéz
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A zsemlét kettévágva, mindkét oldalát enyhén megpirítjuk és a szalonnaszeleteket kisütjük.
Miután kisült a szalonna és a zsemle megpirult, elkezdjük összeállítani a szendvicset: a zsemle alsó és felső felét majonézzel megkenjük és az alsó felén kezdjük el a rétegezést.
A salátával kezdjük, majd a kisütött szalonna szeletekkel, utána következnek a paradicsomkarikák, amit kevés sóval és borssal megszórunk és ezután még egy kis saláta következik. A pirított zsemle tetejével zárjuk és már tálalhatjuk is.