Egy ötletes és mutatós finomság!
Ajánlom reggelire vagy vacsorára. Egy friss saláta mellé, valóban nem egy nehéz fogás. Ropogós réteslapban mézédes, karamellizált lilahagyma, pirított bacon szalonna és tükörtojás. Nagyon jól passzol így együtt és szerintem igazán finom. Ugye kipróbáljátok?
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db (12,5 dkg) réteslap
- 4 db tojás
- 10 dkg bacon szalonna
- 2 ek olvasztott vaj
- só-, bors ízlés szerint
A hagymás feltéthez:
- 3 ek olivaolaj
- 2 db lilahagyma
- só-, bors ízlés szerint
- kb. 4-5 ek cukor
- 1 ek málna ételecet (vagy vörösbor ecet)
Elkészítés:
A hagymás feltéthez felhevítjük az olajat, és a felkarikázott lilahagymát körülbelül 15 percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a cukrot és a málnaecetet, sózzuk, borsozzuk és újabb 15 perc alatt karamellizáljuk, majd félretesszük hűlni. A bacont apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben pár perc alatt megsütjük. A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, majd egymásra fektetjük és négyfelé vágjuk. A tésztakockákat egy-egy kivajazott kis sütőedénybe, például szuflé formába tesszük. A közepükre kanalazunk egy-egy adag karamellizált lilahagymát és egy adag pirított bacont. Ezután egy-egy tojást ütünk rájuk és sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint.
180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt készre
sütjük. Friss, ropogós vegyes salátával tálaltam, amit
zöldfűszeres-joghurtos saláta öntettel locsoltam meg. Gyorsan elkészül és nagyon ízletes, remélem kipróbáljátok!