Akár ebédre, akár vacsorára tökéletes ez az ízletes rakottas. A hússzeletek tetején reszelt burgonya is van, így már plusz köret sem szükséges hozzá. Aki nem szereti a majonézt, tejföllel helyettesítheti, így is nagyon finom lesz a végeredmény. Én egy kevés párolt zöldséggel tálaltam.
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg (4 szelet) csirkemell
- 3 db paradicsom
- 0.5 kg burgonya
- 2 db vöröshagyma
- 15 dkg eidami sajt
- 15 dkg majonéz
- 1 ek sültcsirke fűszersó
- só-, bors ízlés szerint
- 2 ek olaj
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk és nem túl vékony szeletekre vágjuk. Enyhén kiklopfoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és sültcsirke fűszersóval meghintjük. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal. A hússzeleteket a tepsibe fektetjük. A burgonyát lereszeljük, kicsit állni hagyjuk, mert levet fog ereszteni. Ezután jól kinyomkodjuk és minden hússzelet tetejére teszünk bőven belőle. Majd 3-4 karika paradicsomot fektetünk rá. A vöröshagymát felkarikázzuk és a húsra szórunk belőle.
A tetejét vastagon megkenjük majonézzel. A sajtot lereszeljük és megszórjuk vele a rétegezett csirkemell tetejét.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra és fólia alatt légkeveréses sütjük körülbelül 40 percig, majd 200 fokon alsó-felső sütésen még körülbelül 15 percig.
Frissen, melegen tálaljuk. Zöldségeket pároltam mellé köretnek.