Skip to content

Rétegezett paradicsomos majonézes csirkemell

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Akár ebédre, akár vacsorára tökéletes ez az ízletes rakottas. A hússzeletek tetején reszelt burgonya is van, így már plusz köret sem szükséges hozzá. Aki nem szereti a majonézt, tejföllel helyettesítheti, így is nagyon finom lesz a végeredmény. Én egy kevés párolt zöldséggel tálaltam.

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg (4 szelet) csirkemell
  • 3 db paradicsom
  • 0.5 kg burgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 15 dkg eidami sajt
  • 15 dkg majonéz
  • 1 ek sültcsirke fűszersó
  • só-, bors ízlés szerint
  • 2 ek olaj

 

 

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk és nem túl vékony szeletekre vágjuk. Enyhén kiklopfoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és sültcsirke fűszersóval meghintjük.  Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal. A hússzeleteket a tepsibe fektetjük. A burgonyát lereszeljük, kicsit állni hagyjuk, mert levet fog ereszteni. Ezután jól kinyomkodjuk és minden hússzelet tetejére teszünk bőven belőle. Majd 3-4 karika paradicsomot fektetünk rá. A vöröshagymát felkarikázzuk és a húsra szórunk belőle.

 

 

A tetejét vastagon megkenjük majonézzel. A sajtot lereszeljük és megszórjuk vele a rétegezett csirkemell tetejét.

 

 

A sütőt előmelegítjük 170 fokra és fólia alatt légkeveréses sütjük körülbelül 40 percig, majd 200 fokon alsó-felső sütésen még körülbelül 15 percig.
Frissen, melegen tálaljuk. Zöldségeket pároltam mellé köretnek.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük