Ki ne ismerné a bundás kenyeret?
Ez a recept alapján jól fel lehet dobni az unalmassá vált klasszikus változatot. Így létrejön egy különleges, lakató finomság. Reggelire vagy vacsorára is remek ez a gyorsan elkészíthető étel.
Hozzávalók 3 főre:
- 6 szelet toast kenyér
- 4 tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 10 dkg trappista sajt
- 15 csirkemell sonka
- 1 kis fej lilahagyma
- só- bors ízlés szerint
- 1 ek vaj (jénai kikenéséhez)
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a sonkát felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tojást felverjük és elkeverjük a tejföllel. A reszelt sajt felét is hozzáadjuk és ízesítjük sóval, borssal.
Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, majd a kenyérszeletek felét megmártjuk a tejfölös tojásban és a tál alját kirakjuk vele. Sonkával beborítjuk, valamint az apróra vágott hagyma felével és egy kevés reszelt sajttal megszórjuk.
A maradék kenyérszeleteket is megmártjuk a tojásban és a tálban lévőre rétegezzük. Ha maradt a tejfölös tojásból, azt ráöntjük még a kenyérre. Végül megszórjuk a maradék hagymával és sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 15-20 perc).
Tálalni bármilyen friss zöldségekkel lehet. Nálunk most uborka, koktél paradicsom és kápia paprika volt a kíséret.