Skip to content

Rákóczi túrós pohárkrém

Print Friendly, PDF & Email

 

 

A mindenki számára ismert sütemény egyszerű, pohárkrémes változata. Ráadásul még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. Túró rajongóknak kötelező kipróbálni!
Most a megszokott tojáshab nélkül készítettem, de úgy is érdemes kipróbálni. Ez esetben a keményre felvert tojáshabbal fejezzük be az alapanyagok rétegezését, végül egy szakácsfáklyával kissé megkaramellizáljuk. Isteni finom így is!

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg Győri Édes zabfalatok
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kk vanília aroma
  • 15 dkg sárgabarack lekvár

 

 

 

Elkészítés:

A zabkekszet egy aprítóba tesszük és ledaráljuk. Egy tálba tesszük a túrót és a mascarponét. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, valamint a vanília aromát. Egy gépi habverővel krémesre keverjük. Négy pohár aljába szórunk a kekszmorzsából. A fele túrókrémet ezután elosztjuk a poharakban. Erre kanalazunk a lekvárból, majd ismét morzsa jön, ezután pedig elosztjuk a maradék túrókrémet. Végül mindegyik tetejére locsolunk egy kis baracklekvárt és megszórjuk egy kevés zabfalatok morzsával.
Hűtőbe tesszük néhány órára és már tálalhatjuk is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük