A mindenki számára ismert sütemény egyszerű, pohárkrémes változata. Ráadásul még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. Túró rajongóknak kötelező kipróbálni!
Most a megszokott tojáshab nélkül készítettem, de úgy is érdemes kipróbálni. Ez esetben a keményre felvert tojáshabbal fejezzük be az alapanyagok rétegezését, végül egy szakácsfáklyával kissé megkaramellizáljuk. Isteni finom így is!
Hozzávalók 4 főre:
- 20 dkg Győri Édes zabfalatok
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg tehéntúró
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 kk vanília aroma
- 15 dkg sárgabarack lekvár
Elkészítés:
A zabkekszet egy aprítóba tesszük és ledaráljuk. Egy tálba tesszük a túrót és a mascarponét. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, valamint a vanília aromát. Egy gépi habverővel krémesre keverjük. Négy pohár aljába szórunk a kekszmorzsából. A fele túrókrémet ezután elosztjuk a poharakban. Erre kanalazunk a lekvárból, majd ismét morzsa jön, ezután pedig elosztjuk a maradék túrókrémet. Végül mindegyik tetejére locsolunk egy kis baracklekvárt és megszórjuk egy kevés zabfalatok morzsával.
Hűtőbe tesszük néhány órára és már tálalhatjuk is.