A Raffaello jellegű süteményeknek rengeteg változata ismert.
Kókusz imádóknak ajánlom szeretettel.
Könnyen elkészíthető. A fehér csokitól különösen finom a krém benne, biztosan nem fog csalódást okozni.
Hozzávalók 6-8 főre:
A tésztához:
- 6 tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek olaj
- 6 ek cukor
- 1 fél kk sütőpor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 20 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg kókuszreszelék
- 1 púpozott ek vaníliás főzős pudingpor
- 3 dl habtejszín
A belocsoláshoz:
- 0,5 dl víz
- 2 tasak vaníliás cukor
A tetejére:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztet, és a sütőport. Ezután óvatosan belekeverjük a tojáshabot. A tésztát kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon 20-25 percig sütjük. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk vele. Ezután elkészítjük a krémet: egy nagyobb hőálló tálban a csokoládét apró darabokra tördeljük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket és a pudingport is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tejszínhabot is. Az így elkészült krémmel megkenjük a tésztát. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük egy kis időre, majd szeletelhetjük.