Hófehér és kifinomult, sütés nélküli desszert. A Raffaello golyó kívül-belül kókuszos, ráadásul a belsejében egész szem mandula van. Az egyik legnépszerűbb édességünk házi változata.
Egyszerűen elkészíthető, csábító és nagyon finom. Szépen becsomagolva, akár ajándékba is adható.
Hozzávalók: (4 főre)
- 18 dkg tejpor
- 7-8 dkg porcukor
- 60 ml víz
- 8 dkg vaj
- 12 dkg kókuszreszelék
- 1 ek mandula aroma
- 8 dkg mandula
Elkészítés:
A vízből és a porcukorból szirupot főzünk. Egy nagyobb tálba tesszük a tejport. Hozzáadunk 8 dkg kókuszreszeléket, a puha vajat, a mandula aromát, valamint a cukorszirupot. A masszát összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük körülbelül 10 percre, hogy könnyedén formázható legyen. Kis gombócokat formázunk belőle (nekem 18 darab lett ebből a mennyiségből) melyek közepébe egy-egy szem mandulát teszünk. Végül a maradék kókuszreszelékben meghempergetjük őket. Fogyasztás előtt érdemes egy kis időre a hűtőbe tenni a Raffello golyókat.
Imádom
Egyszerű,de nagyszerű kókuszos finomság! 🙂