Régen ez a süti nagyon népszerű volt a cukrászdákban. Ma már kicsit feledésbe merült, pedig szerintem nagyon finom, főleg aki szereti a pudingos finomságokat.
Hozzávalók 6 főre:
Tésztához:
- 2 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 2 ek olvasztott méz
- 1 csipet só
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 7,5 dl tej
- 2,5 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek holland kakaópor
- 15 dkg vaj (vagy margarin)
- 15 dkg cukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítés:
Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, a puha vajjal, a csipet sóval és a mézzel. Ezután összedolgozzuk a szódabikarbónával elkevert liszttel. Alaposan összegyúrjuk és három részre osztjuk. Lisztezett felületen lapokká nyújtjuk, és lisztezett tepsi hátán (az én tepsim 22×31 cm-es méretű), 180 fokra előmelegített sütőben halvány színűre sütjük, kb. 10 perc alatt egymás után. Közben elkészítjük a krémet: a pudingport kb. 2 dl tejjel kikeverjük és a többi tejjel együtt sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük. Ezután a krémet habosra keverjük a puha vajjal. A krémet kétfelé vesszük, az egyik marad a vaníliás, a másik felébe beledolgozzuk a kakaóport. Amikor a lapok elkészültek, összeállítjuk a süteményt, a kihűlt lapokat megkenjük a krémmel: az alsó lapot a vanília krémmel, a másodikat pedig a kakaóssal. Ráhelyezzük a harmadik lapot is, kissé lenyomjuk óvatosan, majd bevonjuk a csokimázzal. A csokimázhoz az étcsokit és az olajat, gőz fölött felolvasztjuk és jól összekeverjük. Amikor a sütemény tetején a máz megkötött, akkor lefedjük fóliával és legalább 5-6 órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük. (Nekem egy teljes éjszaka pihent a süteményem.) Ez idő alatt a lapok szépen megpuhulnak, és könnyen szeletelhető lesz.
Nagyon jó!!!
Köszönöm szépen 🙂
Tegnap elkészítettem, nagyon finom, és szép lett!
Örülök neki, kedves egészségetekre!