Skip to content

Pudingkocka

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Régen ez a süti nagyon népszerű volt a cukrászdákban. Ma már kicsit feledésbe merült, pedig szerintem nagyon finom, főleg aki szereti a pudingos finomságokat.

Hozzávalók 6 főre:

Tésztához:

  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek olvasztott méz
  • 1 csipet só
  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 tk szódabikarbóna 
Krémhez:
  • 7,5 dl tej
  • 2,5 cs vaníliás pudingpor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 15 dkg vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg cukor
Mázhoz:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj

 

 

Elkészítés:

Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, a puha vajjal, a csipet sóval és a mézzel. Ezután összedolgozzuk a szódabikarbónával elkevert liszttel. Alaposan összegyúrjuk és három részre osztjuk. Lisztezett felületen lapokká nyújtjuk, és lisztezett tepsi hátán (az én tepsim 22×31 cm-es méretű), 180 fokra előmelegített sütőben halvány színűre sütjük, kb. 10 perc alatt egymás után. Közben elkészítjük a krémet: a pudingport kb. 2 dl tejjel kikeverjük és a többi tejjel együtt sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük. Ezután a krémet habosra keverjük a puha vajjal. A krémet kétfelé vesszük, az egyik marad a vaníliás, a másik felébe beledolgozzuk a kakaóport. Amikor a lapok elkészültek, összeállítjuk a süteményt, a kihűlt lapokat megkenjük a krémmel: az alsó lapot a vanília krémmel, a másodikat pedig a kakaóssal. Ráhelyezzük a harmadik lapot is, kissé lenyomjuk óvatosan, majd bevonjuk a csokimázzal. A csokimázhoz az étcsokit és az olajat, gőz fölött felolvasztjuk és jól összekeverjük. Amikor a sütemény tetején a máz megkötött, akkor lefedjük fóliával és legalább 5-6 órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük. (Nekem egy teljes éjszaka pihent a süteményem.) Ez idő alatt a lapok szépen megpuhulnak, és könnyen szeletelhető lesz.

 

 

4 thoughts on “Pudingkocka”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük