Skip to content

Pizzagolyók

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

 

Aki szereti a pizzát, illetve az olaszos ízvilágot, annak feltétlenül ki kell próbálni ezt az ételt! Szuper „party” kaja, könnyen elkészíthető és egy ízletes mártogatóssal mindenki imádni fogja!
A pizzatekercs saját receptem nagy sikere után, ami hasonlít a mostani ételemhez, ez a legújabb változat! Szerintem szintén tetszeni fog nektek!

 

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

  • A tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom

 

A töltelékhez:

  • kb. 25 dkg bármilyen felvágott, szalámi vagy sonka
  • 1 adag pizzaszósz
  • kb. 20 dkg trappista sajt

 

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 1 tk kakukkfű

 

A mártogatóshoz:

  • 1 nagy doboz ( 450 g ) tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • só, -bors ízlés szerint

 

 

 

 

Elkészítés:

A pizzatésztához a lisztet egy nagy tálba tesszük. A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval és a fűszerekkel. Ezután hozzáadjuk az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk a tésztát és jól bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük körülbelül 1 óra alatt.
Ez idő alatt elkészítjük a pizzakrémet  valamint lereszeljük a sajtot, kockákra vágjuk a szalámit és/vagy sonkát.
Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk és két cipóra elosztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztákat és 12-12 részre elosztjuk. Tehát összesen 24 darab pizzagolyó lesz belőle. Kis gombócokat formázunk belőle, melyeket kézzel kilapítgatunk kör alakúra. Mindegyik közepére teszünk körülbelül egy evőkanálnyit a pizzaszószból. Majd sonkát vagy szalámit és reszelt sajtot. Összenyomkodjuk a tésztát és gombócokat formázunk belőle. A kis golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy az a rész kerüljön alulra a tepsiben, ahol összenyomtuk a tésztát. Így nem tud szétnyílni sütés közben. A tetejüket lekenjük egy kevés tojással és kakukkfűvel meghintjük.
180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tálaláshoz a ketcup és a majonéz mellé tejfölös mártogatóst készítettem. Ehhez a tejfölt egy kis zúzott fokhagymával, újhagymával, sóval és borssal bolondítottam meg.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük