Skip to content

Pisztáciás New York Roll

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Pisztácia imádó barátodat ezzel lepd meg!
Ha nem mented le a receptet, tuti megbánod! 😉

 

Hozzávalók:  ( 4 db )

  • 1 cs. ( 275 g ) leveles tészta
  • kb. 4 púpozott evőkanál pisztácia krém
  • kb. 10 dkg mascarpone
  • 30 g pisztácia
  • 1 db tojás

 

@szilviamalmos Pisztáciás New York Roll 😱 Hozzávalók: ( 4 db ) 1 cs. ( 275 g ) leveles tészta kb. 4 púpozott evőkanál pisztácia krém kb. 10 dkg mascarpone 30 g pisztácia 1 db tojás ➡️ Facebook: Sylvia Gasztro Angyal ➡️ Weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #pisztacia #newyorkroll #pisztaciasnewyorkroll #edesseg #desszert #recept #receptvideo #sutemeny ♬ Gingerbread Lover – Ivoris & Chevy

 

Elkészítés:

A leveles tésztát a hosszabbik oldalánál 8 egyenlő csíkra vágjuk. 2 tészta csíkra lesz szükség egy tekercshez. Szorosan elkezdjük feltekerni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A széleit próbáljuk aláhajtani, ha kilógnának. A tekercsek tetejét egy felvert tojással megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük. Akinek van formája érdemes használni, így szebben megtartja a formáját!
Amikor megsült, hűlni hagyjuk és egy-két helyen lyukat fúrunk rajtuk. A pisztácia krémet elkeverjük a mascarponéval és habzsákba töltjük a krémet. Ezután megtöltjük a tekercseket a krémmel. Tetejét is ízlés szerint díszítjük és durvára vágott pisztáciával megszórjuk.
Olyan finom, hogy szerintem egyből dupla adagot készítsetek!

Tipp:

Nutellával is készülhet! Ilyenkor a pisztácia krém helyett nutellát használunk. A díszítéskor pedig durvára aprított mogyoróval szórjuk meg! Isteni ebben a variációban is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük