Pisztácia imádó barátodat ezzel lepd meg!
Ha nem mented le a receptet, tuti megbánod! 😉
Hozzávalók: ( 4 db )
- 1 cs. ( 275 g ) leveles tészta
- kb. 4 púpozott evőkanál pisztácia krém
- kb. 10 dkg mascarpone
- 30 g pisztácia
- 1 db tojás
@szilviamalmos Pisztáciás New York Roll 😱 Hozzávalók: ( 4 db ) 1 cs. ( 275 g ) leveles tészta kb. 4 púpozott evőkanál pisztácia krém kb. 10 dkg mascarpone 30 g pisztácia 1 db tojás ➡️ Facebook: Sylvia Gasztro Angyal ➡️ Weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #pisztacia #newyorkroll #pisztaciasnewyorkroll #edesseg #desszert #recept #receptvideo #sutemeny ♬ Gingerbread Lover – Ivoris & Chevy
Elkészítés:
A leveles tésztát a hosszabbik oldalánál 8 egyenlő csíkra vágjuk. 2 tészta csíkra lesz szükség egy tekercshez. Szorosan elkezdjük feltekerni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A széleit próbáljuk aláhajtani, ha kilógnának. A tekercsek tetejét egy felvert tojással megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük. Akinek van formája érdemes használni, így szebben megtartja a formáját!
Amikor megsült, hűlni hagyjuk és egy-két helyen lyukat fúrunk rajtuk. A pisztácia krémet elkeverjük a mascarponéval és habzsákba töltjük a krémet. Ezután megtöltjük a tekercseket a krémmel. Tetejét is ízlés szerint díszítjük és durvára vágott pisztáciával megszórjuk.
Olyan finom, hogy szerintem egyből dupla adagot készítsetek!
Tipp:
Nutellával is készülhet! Ilyenkor a pisztácia krém helyett nutellát használunk. A díszítéskor pedig durvára aprított mogyoróval szórjuk meg! Isteni ebben a variációban is.