Pisztácia rajongóknak hoztam egy egyszerűen elkészíthető süteményt. Ez a pisztáciás-málnás tiramisu elképesztően finom, nem fogod tudni az evést abbahagyni! 🙂 Tudom, többféle változat is létezik, én tojás nélkül készítem.
@szilviamalmos Pisztáciás-málnás tiramisu 😋🍰 Hozzávalók:(4 főre) 25 dkg babapiskóta 3 dl tejeskávé 15 dkg pisztácia a krémhez: 2,5 dl hulala 25 dkg mascarpone 4 ek pisztácia krém a málna zseléhez: 30 dkg mirelit málna kb. 3 ek cukor ízlés szerint 2 tk étkezési keményítő 1 cs. vaníliás cukor #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #pisztácia #pisztáciástiramisu #pisztáciás #málna #süti #sütemény #recept #receptvideó ♬ original sound – DJ R-LO | The Peoples DJ
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 25 dkg babapiskóta
- 3 dl tejeskávé
- 15 dkg pisztácia
a krémhez:
- 2,5 dl hulala
- 25 dkg mascarpone
- 4 ek pisztácia krém
a málna zseléhez:
- 30 dkg mirelit málna
- kb. 3 ek cukor ízlés szerint
- 2 tk étkezési keményítő
- 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
Először elkészítjük a málna zselét. A málnából néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez! A málnát egy lábasban melegíteni kezdjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor felforrt, hozzáadjuk a vízben elkevert keményítőt. Besűrítjük és félretesszük, hogy kihűljön.
Következik a pisztácia krém: a hulalát kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a mascarponét és a pisztácia krémet. Alaposan elkeverjük.
A kávét lefőzzük és tejeskávét készítünk. Én egy kis cukorral ízesítettem.
Következik a rétegezés: egy sor kávéba mártott babapiskótával kezdjük. Pisztáciás krém következik, majd málna zselével meglocsoljuk. Megszórjuk durvára aprított pisztáciával és kezdjük elölről. Még egy sort lerakunk a korábban felsorolt alapanyagokból. Tetejét málna szemekkel díszítettem. Néhány órát a hűtőben pihentetjük tálalás előtt.