A megszokott „bundáshús élmény” kis csavarral tovább fokozható, ha a zsemlemorzsához parmezánt keverünk. A nagy kedvenc rántott csirke így még ízletesebb lett.
Roppanósra párolt zöldségekkel és egy különleges burgonya körettel ajánlom nektek szeretettel, bármilyen ünnepi alkalomra. Íme:
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csirkecomb (vagy csirkemell)
- só-, bors ízlés szerint
- 15 dkg liszt
- 4 db tojás
- 2-3 ek parmezán sajt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- olaj (a sütéshez)
- 0,5 kg vegyes mirelit zöldség
- 4 db burgonyaszendvics
Elkészítés:
A megtisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. Előkészülünk a bundázáshoz: a tojásokat felverjük és hozzáadjuk a reszelt parmezánt és ízlés szerint megsózzuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, a zsemlemorzsát szintén (én szívesen használok házi készítésű zsemlemorzsát). A csirkecombot a szokásos módon bepanírozzuk: liszt, parmezános tojás, végül a zsemlemorzsa. Majd bő, nem túl forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. Tálaljuk tetszőleges párolt zöldségekkel és egy-egy burgonya szendviccsel.
Tipp: csirkemellből is készíthető. Ha esetleg maradna parmezános tojás, akkor isteni bundás kenyér- vagy kiflit süthetünk belőle.