Skip to content

Paradicsomszósz főtt hússal és burgonyával

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy isteni húslevest főztem, jó sok hússal, most sertéskarajból, máskor marhahúsból is készül nálunk. Ilyenkor, ha van sok leveshús, akkor muszáj enni belőle friss kenyérrel és tormával. Megmondom őszintén, imádom nagyon! 🙂 De a főfogás is erre az ízletes leveshúsra épül: régen mindig a nagymamám készítette és már akkor is szerettem a paradicsomszószt. Szóval, ez a nagyszerű étek egy gyermekkori emlék nekem. Szeretném tovább adni én is a kisfiamnak, megszerettetni vele többek között ezt az ételt is.

Hozzávalók 4 főre:

  • húslevesben főtt sertés- vagy marhahús
  • 1 liter 100%-os paradicsomlé
  • 1 üveg (360 g) sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál zeller
  • só-, bors-, cukor ízlés szerint
  • 3-4 ek liszt
  • 4-5 ek olaj

 

 

 

 



Elkészítés:

Egy lábasban rántást készítünk, ami abból áll, hogy takarék lángon megolvasztott zsiradékhoz hozzáadjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett pár percig pirítjuk. Ezután a paradicsomlével felöntjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét is és annyi vizet, hogy megfelelő „szósz állagú” legyen.Ízesítjük sóval, borssal, cukorral és hozzáadjuk a félbe vágott vöröshagymát és a zeller zöldet. Lassú tűzön főzzük kb. 30 percig. Az elkészült paradicsomszószból tálalás előtt kivesszük a hagymát és a zeller zöldet. A felszeletelt főtt hússal és főtt burgonyával tálaljuk az ételt.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük