Ha egy igazán finom, mediterrán ízvilágú tésztára vágysz, akkor remek választás ez a házilag elkészített gnocchi. Ezek a kis „tészta darabok”, a mi nudlinkra hasonlítanak és bár tésztát kell gyúrni hozzá, nem olyan nehéz elkészíteni. Készülhet ezerféle más szósszal is ez a csodás tésztaétel. Korábbi receptjeim gnocchiból: Szarvasgombás gnocchi, Cukkinis paradicsomos gnocchi.
Az ezerféle variációból most egy paradicsomos, mozzarellás, sült verzió következik.
Remélem nektek is annyira ízleni fog, mint nekem!
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg gnocchi
- 1 db vöröshagyma
- 3 ek olivaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
- 1 doboz (70 g) paradicsom sűrítmény
- só-, bors ízlés szerint
- 1 tk oregánó
- kevés cukor
- 1 cs friss bazsalikom
- 10 dkg mozzarella
- 5 dkg parmezán
Elkészítés:
Az olivaolajon az apró kockára vágott vöröshagymát kicsit megpároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Párszor átkeverjük és körülbelül 2 perc után hozzáadjuk a paradicsom konzerveket. Ízesítjük sóval, borssal, kevés cukorral és oregánóval. Közepes lángon 10-15 perc alatt összefőzzük. A végén a durvára vágott, friss bazsalikomot is hozzáadjuk.
Közben a gnocchit a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A gnocchit a paradicsomszószba beleforgatjuk és áttesszük egy tűzálló tálba. A tetejére tesszük a mozzarella szeleteket és reszelt parmezánnal is megszórjuk. Végül 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 10 perc alatt ráolvasztjuk a sajtokat és már tálalhatjuk is.