Ez a saláta nem igényel különösebb felkészülést, csupán friss paradicsomot és uborkát, valamint egy kevés isteni mozzarella sajtot. A lilahagyma és a gyorsan, egyszerűen összeállított öntet, kiváló ízt ad neki és akár egy diétás étrendben is megállja a helyét, persze akkor cukor nélkül.
Hozzávalók 4 főre:
- 25 dkg koktélparadicsom
- 4 db kovászolni való uborka
- 10 dkg mini mozzarella sajt
- 1 db lilahagyma
- 4 ek olivaolaj
- 4 ek balzsamecet
- 1 ek cukor
- 1 tk bazsalikom
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A lilahagymát szeletekre, az uborkát karikákra, a paradicsomokat félbe vágjuk. A mozzarelláról leöntjük a vizet és egy tálba tesszük, meghintjük sóval, borssal.
Elkészítjük a salátaöntetet: az olivaolajhoz adjuk a balzsamecetet, a cukrot, a bazsalikomot, kevés sót és borsot. A mozzarellához adjuk a paradicsomot és az uborkát, valamint a hagymát. Ezután a salátaöntettel összeforgatjuk, jól behűtjük, majd tálaljuk.