A pankó egy japán eredetű, durvára őrölt zsemlemorzsa típus. A nagy szemeknek köszönhetően az ebben megforgatott hús, zöldség vagy hal, sütés közben kevesebb zsiradékot szív magába, ezért egészségesebb is. A bundája pedig könnyed és ropogós lesz. Isteni finom! Mi itt, a „rántott húsok országában”, különben is minden morzsafajtát szívesen látunk. Ajánlom nektek is, hogy próbáljátok ki!
@szilviamalmos Facebook oldalam: Sylvia Gasztro Angyal Weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #egyszerűrecept #receptvideo #csirke #csirkemell ♬ eredeti hang – SzilviaMalmos
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 1 kg csirkemell filé
- kb. 20 dkg pankó morzsa
- 8-10 ek liszt
- 4 db tojás
- só,-bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezután elkezdjük a panírozást: liszt, felvert tojás és a morzsa. Szóval először a lisztbe forgatjuk a csirkedarabokat, utána a tojásba, végül pedig a pankó morzsába. Ez a morzsa nem fogja olyan egyenletesen bevonni a húst, mint a hagyományos prézli. Forró, bő olajban kisütjük. Amikor kész, akkor papírtörlőre kiszedjük, ami felitatja a felesleges zsiradékot. Petrezselymes burgonyával tálaltam.