Skip to content

Padlizsánkrém (Vinetta)

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Ez a padlizsán legfinomabb formája. Sokféle recept létezik, ízlés szerint készíthető. Az alap receptben nem szerepel majonéz, viszont ehhez a mennyiséghez kell 0,5 – 1 dl jó minőségű olivaolaj akkor. Én majonézzel szeretem, kóstold meg ezt a változatot is!

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 db padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 db vöröshagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 tk mustár
  • 1 tk citromlé
  • 4-5 ek majonéz

 

 

Elkészítés:

A padlizsánokat, ha van lehetőségünk akkor héjastól, parázs felett faszénen, grillen megsütjük. Így lenne a legjobb, a füstös íz miatt. Ha ez nem sikerül, akkor természetesen a sütőben végezzük ezt a műveletet. A padlizsánokat kicsit megszurkáljuk, tepsibe helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 1 órán át sütjük, akkor jó amikor már összeesik, ráncosodik a padlizsán héja. Amikor megsült meghámozzuk, óvatosan lehúzzuk a héját, lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük és meglocsoljuk citromlével. Villával alaposan összetörjük a zöldség húsát. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát présen áttörjük, majd a padlizsánhoz adjuk. Ízesítjük sóval, borssal, valamint a mustárt és a majonézt is hozzá keverjük. Közben kóstolgatjuk, hogy megfelelő legyen az ízhatás. Pár órát érdemes hűtőbe tenni fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek. Én teljes kiőrlésű bagettel tálaltam, friss kenyérrel, vagy sok esetben pirítóssal is szeretjük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük