Az ötletet Bódi Margó barackos-túrós süteménye adta, viszont a tésztán változtattam és nem befőttből, hanem friss gyümölcsből készítettem.
Hozzávalók 4 főre:
A kakaós tésztához:
- 7 db tojás
- 7 ek cukor
- 8 ek liszt
- 4 ek holland kakaópor
- 1 cs sütőpor
A fehér tésztához:
- 5 db tojás
- 10 ek víz
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
További hozzávalók:
- 0,5 kg túró
- kb. 1,5 kg nektarin vagy őszibarack
- 3 cs vaníliás cukor
- 0,5 l fanta
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Elkészítés:
Először a 7 db tojást a 7 evőkanál cukorral kézi habverővel addig keverjük, amíg sűrű krémes nem lesz. Ezután hozzáadjuk a 4 evőkanál kakaóport, a 8 evőkanál lisztet és egy csomag sütőport. Lazán elkeverjük őket és a masszát egy olajjal kikent, vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
Elkészítjük a fehér tésztát is: a tojásokat a vízzel, a cukorral habosra keverjük fehéredésig, majd több részletben adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan forgassuk bele, hogy ne essen össze a hab. Végül szintén egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük és körülbelül 30 percig sütjük 180 fokon.
A tésztákat félretesszük hűlni és elkészítjük a krémet: a lágy margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, beletesszük a túrót és habosra keverjük.
A fantából és a két csomag vaníliás pudingból zselét készítünk: egy kis lábasban a pudingport simára keverjük a fantával és folyamatos keverés mellett felfőzzük, amíg sima zselét nem kapunk.
Összeállítjuk a süteményt: elsőként a sima lapot megkenjük a túrós krémmel, majd a fele mennyiség szeletelt barackkal beborítjuk. Majd ráhelyezzük a másik tésztalapot. A fanta zselét még melegen ráöntjük a piskóta tetejére és a maradék barackszeletekkel díszítjük a süteményt.
Tipp: a barack felét a túrókrémbe is tehetjük, akkor apróra vágjuk és a krémbe keverjük. Természetesen, ha nem barackszezon van, befőttből is készíthető.